ΜΙΛΑΝΟ- 26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
"CINEMA TELEVISION SPORTIF – SPORT MOVIES & TV 2008"

Η ελληνίδα ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη τιμήθηκε με το βραβείο "Guirlande d’ Honneur" στο 26ο διεθνές φεστιβάλ "Sport Movies & TV 2008 - 26th Milano International FICTS Festival", κατά την τελετή έναρξης στο Palazzo Marini, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του κινηματογράφου, των τεχνών και του αθλητισμού.

  

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη τιμήθηκε με το βραβείο "Guirlande d’ Honneur" για τη σημαντική της παρουσία στην πολιτιστική ολυμπιάδα της Beijing με την αναδρομική της έκθεση:"Το Πνεύμα και το Σώμα" στο Jintai Art Museum,που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, αλλά και για τη γενικότερη καλλιτεχνική παρουσία της με το πέρασμα των χρόνων, που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη μορφή σε κίνηση.

Ο μεγάλος συνθέτης Ennio Morricone τιμήθηκε με το βραβείο "Guirlande d'Honneur to the career" "για την εξαιρετική συμβολή στην τέχνη της μουσικής για τον κινηματογράφο.

Στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού Paul Newman, εκδόθηκε η "Guirlande d'Honneur" με την παρουσία του πρόξενου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μιλάνο. Μεταξύ άλλων, οι οποίοι τιμήθηκαν με το βραβείο "Guirlande d'Honneur" ήταν ο Ottavio Missoni, οι ολυμπιονίκες Sara Simeoni, Ντικ Fosbury και η χρυσές ολυμπιονίκες της Beijing Alessia Filippi και Margerita Granbassi. Στον πιλότο της F1 Alex Zanardi απονεμήθηκε το βραβείο "Amova - Sports Value".

Το 26ο φεστιβάλ "Sports Movies & TV" του Μιλάνου, το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napoletano, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου του Μιλάνου, είχε την "Τελετή Έναρξης" με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων στις 31 Οκτωβρίου, και θα συνεχίζει με την προβολή 180 ταινιών και βίντεο από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου με την απονομή υποψηφιοτήτων για τις καλύτερες ταινίες από τις συμμετέχουσες χώρες.

 
 
ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ
Εφημερίδα "CITY PRESS" (05.11.2008)
Εφημερίδα "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" (06.11.2008)
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (07.11.2008)